Zwarte Toermalijn: Het schild tegen elektrosmog

Toermalijn is een mineraalsoort die van oudsher wordt gerekend tot de belangrijkste metafysische stenen. Toermalijn komt voor in verschillende kleuren, die elk op hun eigen subtiele energetische manier werken. Het zwarte toermalijn vormt in dit spectrum van kleuren de stabiele basis, die resoneert met het eerste wortelchakra van de mens. Het chakra waarmee elk mens energetisch verbonden is met onze Aarde. Begrijp je nu de overeenkomst met de ‘aarding’ van een stopcontact en het vermogen van een toermalijn-steen, om energetisch (storende) energie te laten afvloeien in de Aarde..?

Onder de grond ontstaat toermalijn in een langwerpige, hexagonale kristalvorm. Deze natuurlijke lagen hebben elk een duidelijke positieve- en negatieve pool, waardoor de toermalijn een sterke geleidende kracht heeft. Natuurkundig zorgt dit voor een zogenaamd ‘pyro-electrisch’- effect, waarbij de steen statisch wordt bij warmte, wrijving en druk. Tegenwoordig wordt dit geleidende effect graag gebruikt door healers om energiebanen gericht te doen stromen bij mensen/cliënten.

De krachtige, zwarte toermalijn

De zwarte toermalijn is verreweg de populairste toermalijn om energetisch me te werken. Het donkere kristal vormt een ideale geestelijke bescherming op moeilijke plaatsen en in moeilijke omstandigheden. Zowel het mediteren met de steen, als het dragen van de steen zorgt voor een natuurlijke weerstand tegen onevenwichtigheden in je auraveld, zelfs als er destructieve energieën in aanwezig zijn. Als een energetische stofzuiger haalt de toermalijn negativiteit en disharmonie uit de ether.

Op positieve momenten, waarbij er niets ‘op te zuigen’ valt, werkt de zwarte toermalijn zuiverend en bewustzijn-verhogend. Zeker wanneer mensen een sterk empathisch vermogen hebben, krijgen ze zo steun van deze karakteristiek, doordat deze steen je energieveld beschermt tegen aanhechtingen en energetisch afval. Een eigenschap waar iedereen in deze tijd baat bij heeft!

De afwerende eigenschappen van de zwarte toermalijn reiken zelfs verder dan de etherische wereld. De steen krijgt ook veel lof voor zijn afwerende werking op elektromagnetisme! Wist jij dat NASA dit mineraal tijdens de eerste vlucht naar de maan om het drinkwater van de astronauten te beschermen tegen radiatie uit de ruimte. Ook Philips plaatste buisjes met toermalijn in de eerste radio’s, tegen… radiostoring!

Met een paar losse stenen eenvoudig een afschermend veld maken

Zo kunnen een paar steentjes de negatieve werking van een magnetron of computermonitor tegengaan en kunnen grotere stenen worden gebruikt om een kamerbreed veld te maken. Iedereen kan zo gemakkelijk een neutraal veld, ook in een drukke woonbuurt waar veel Wi-Fi- en telecom-smog is, creëren. Eén enkel stukje toermalijn naast een stralingsbron absorbeert het merendeel van de vervuiling en vermindert de intensiteit enorm!

Zullen we een expert aan het woord laten, over de negatieve werking van al die straling om ons heen? Van de populaire DECT-telefoons (de ergste) en babyfoons (op dezelfde DECT-techniek gebaseerd!) tot aan ieders mobiele telefoon en de WiFi die we kennelijk de hele dag aan hebben staan. Hieronder een informatief fragment uit een lezing van Hugo Schooneveld (oprichter Stichting Elektrohypersensitiviteit): video (ca. 8 minuten) 

met dank aan WantToKnow.nl/.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *