Wel of niet vaccineren

Afgelopen maanden is er veel ‘gedoe’ over wel of niet vaccineren. Steeds meer mensen hebben twijfels over vaccineren. Aan de andere kant neemt de vaccinatiegraad af onder de 95%, waardoor het risico op bijna verdwenen ziekten en besmettingen op bof, kinkhoest, mazelen en polio toeneemt.

Begin mei liet kinderopvang Berend Botje weten dat ze geen ongevaccineerde kinderen meer toelaten. Bij Jeroen Pauw en Margriet van der Linden was er ruimschoots aandacht voor de discussie om wel of niet te vaccineren. In Duitsland krijgen mensen een boete van 2.500 euro op ongevaccineerde kinderen en in Italië is vaccineren verplicht.

Risico's vaccinatie

Voor veel mensen is vaccineren de gewoonste zaak. Je beschermt je kinderen en de kinderen in je omgeving. Veel mensen weten niet dat er ook wel een aantal risico’s aan zitten. Vaak is er onvoldoende kennis en transparantie over vaccinaties. Stichting vaccinvrij laat duidelijker zien wat de risico’s zijn en wat er in daadwerkelijk in de vaccins zitten: https://stichtingvaccinvrij.nl/zijn-vaccins-veilig/.

Het inenten van baby’s en kinderen is ook niet risicovrij. Hoewel de meeste kinderen er niks van merken, overlijden er nog steeds kinderen na vaccinaties. Dat komt enerzijds omdat we niet precies weten welke stoffen er in de vaccins zitten . Aan de andere kant bestrijden we virussen, ziekten door een klein gedeelte van die ziekte in te spuiten zodat ons immuunsysteem daarop kan reageren en de juiste antistoffen kan aanmaken. Volgens stichting vaccinvrij zit er naast gedode of verzwakte bacteriën en virussen ook chemische hulpstoffen om het immuunrespons te versterken en chemische conserveer,- emulgeer en stabiliseermiddelen, soms antibiotica, reststoffen en overige vervuilingen afkomstig van het kweekmedium en van het productieproces.
De Amerikaanse CDC is wereldwijd een toonaangevend instituut wat betreft het monitoren van vaccins en infectieziektes. Op haar website staat een overzicht van stoffen die in vaccins zitten, uitgesplitst per vaccin voor 61 vaccins.

vaccinatie-3-journal-aluminium

Laat je goed informeren

Er bestaat géén verschil van mening over het feit dat de stoffen op de lijst van het CDC in vaccins zitten. Wel over de vraag of het veilig is om dit in te spuiten. De gevestigde orde denkt van wel. Maar steeds meer goed geïnformeerde ouders, artsen en wetenschappers denken dat het niet veilig is om de genoemde stoffen in te spuiten. Niet bij volwassenen, en zeker niet bij baby’s. Zo zijn er grote vraagtekens wat het effect is van het bestanddeel aluminium, kwik en de overige vervuilingen in de vaccins in de ontwikkeling van kinderen.

Verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijke risico’s van vaccinaties. Dat is niet om mensen ongerust te maken. In de meeste gevallen lopen kinderen geen risico’s en kunnen we met collectief vaccineren een groot gedeelte van vroeger dodelijke en nu nog besmettelijke ziektes bestrijden. Toch blijft het belangrijk om te weten wat er nu precies voor risicovolle stoffen zitten in vaccinaties. Het ene kind is ook meer kwetsbaar dan het andere kind. Bovendien overlijden er nog kinderen of lopen kinderen mogelijk ernstige negatieve effecten op als autisme, ADHD, gedrag en taal achterstand, doordat de chemische stoffen in vaccins het zenuwstelsel kunnen aantasten.

Aan de discussietafels wordt juist deze informatie vooral vermeden. De ‘deskundige’ beweert dat vaccins volkomen veilig zijn. De scepticus geeft aan dat er meer transparantie moet komen over de stoffen in de vaccins. Persoonlijk ben ik niet voor of tegen vaccineren. Maar voor een betere en transparantere informatievoorziening over vaccins of een duidelijke bijsluiter. Hoe kunnen we onze samenleving veiliger en op een goede manier meer weerbaar tegen ziekten maken. Hoe reageert ons lijf op chemische stoffen en kunnen we die misschien vervangen voor andere betere methoden?

Overheid werkt samen met farmaceutische industrie

Daarnaast werkt de overheid nauw samen met de farmaceutische industrie. Deze industrie heeft belang bij het verkopen van zoveel mogelijk vaccins. Aan de overheid is het de taak om te zorgen dat er voldoende transparantie en voorlichting komt over de stoffen in deze vaccins. Op dit moment gebeurt dat nog te weinig. Dat is iets wat je niet aan de industrie over kan laten. Aan de ene kant wil je geen uitbraak van epidemieën, aan de andere kant wil je mensen niet onnodig vaccineren met allerlei risico’s en kosten.

Zo trok de overheid miljoenen euro’s uit aan vaccins voor de farmaceutische industrie om de Mexicaanse griep te bestrijden. Het bleek een milde griep te zijn waar mensen meer ziek werden van het vaccin dan de griep zelf.

Wat dat betreft is het belangrijk dat we wat meer zelfonderzoek doen naar ons lichaam, geest en ons zelfbewustzijn. Dat kan via de wetenschappelijke weg en de farmaceutische industrie. Maar het kan ook nooit kwaad om inzicht te krijgen in de kracht van je eigen lichaam, je zelfbewustzijn en je eigen energiebanen. Daar laat de wetenschap en de farmaceutische industrie nog wel een heel te verkennen gebied liggen.

Kijk voor meer informatie over het activeren van zelfherstel op www.schumanninstituut.nl.

Universe is magic and love is the key

Team Anton Teuben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *