Stem je af op de Schumann resonantie voor meer energie en zelfheling

Het is eigenlijk gek dat we ons wel dagelijks douchen, onze tanden poetsen en eten en drinken, maar doorgaans geen aandacht hebben voor de rest van ons systeem. Waarom zouden we dat niet ook dagelijks schoon en zo optimaal mogelijk verbonden houden?

Bij de oudere volkeren was dit vanzelfsprekend, zij wisten hoe belangrijk het is om je energiesysteem schoon en verbonden te houden. Ze leefden in en dichtbij de natuur en stemden zich intuïtief af op ‘de hartslag van de aarde’ voor rust, inzicht, creativiteit en genezing.

Er zal talloze onderzoeken en bewijzen die bevestigen dat het verbinden onder andere je gezondheid en welzijn verbetert. Het is niet ingewikkeld en iedereen kan dit. Deze ontdekking (of misschien moeten we het herinnering noemen, het was er tenslotte altijd al), wordt ‘de grootste ontdekking op het gebied van gezondheid’ genoemd. Het is daarom ook best vreemd dat iets wat zo natuurlijk en eenvoudig is, niet de volle aandacht krijgt ten behoeve van het welzijn en de gezondheid van de mensen en ons huis, de aarde. Zullen we daar verandering in brengen?

Je lichaam en je energieveld

Om ons fysieke lichaam zit een energieveld, een verzameling van energielichamen, de aura. De aura is onze blauwdruk, deze bestaat al voor je geboorte en blijf bestaan na de dood van je lichaam. Dit is een elektromagnetisch energieveld en trilt voortdurend in spiraalvormige bewegingen. Via onze aura staan we in verbinding met alles om ons heen, we verzenden en ontvangen continue energie en informatie en we staan in contact met het hele universum.

In je lichaam heb je zeven grote chakra’s. Een chakra, een energiecentrum, is een draaikolk van energie die bij een bepaald gebied van het lichaam hoort. Als de energie niet goed door de chakra’s kan stromen, kunnen er klachten ontstaan. Met je wortelchakra (de onderste chakra bij de basis van je wervelkolom) sta je in verbinding met de aarde. Met je kruinchakra (bij onze kruin) sta je in verbinding met het universum, het kosmisch bewustzijn.

Aura-en-chakras
Aarde Schumann Resonantie

De aarde en de Schumann resonantie

Tussen het aardoppervlak en de ionensfeer is een continue trilling aanwezig, het wordt ook wel de hartslag van de aarde genoemd. Deze trilling heet de Schumann resonantie, vernoemd naar de natuurkundige Winfried Otto Schumann die deze trilling herontdekte. De Schumann resonantie wisselt van frequentie, maar de basisfrequentie is 7.83 Hertz. Dat betekent dat de golven met een snelheid van ruim 7 keer per seconde rond de aarde reizen. De aarde heeft dus ook een elektromagnetisch energieveld. Dit veld is een basisvoorwaarde voor al het leven op aarde. Zonder de Schumann resonantie is leven op aarde niet mogelijk.

Resonantie

Tussen elektromagnetische velden vindt er altijd wederzijdse uitwisseling van energie en informatie plaats. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dat je een ruimte binnenkomt en het voelt er fijn of niet fijn. Of dat je iemand ontmoet en je voelt meteen of het goed voelt of dat je afkeer voelt. Jouw systeem komt in aanraking met andere velden van energie, die informatie komt dan jouw energieveld binnen. Soms voel je dat direct, soms ervaar je het niet zo bewust. Als de trilling van twee systemen op elkaar afgestemd raken, elkaar vinden, noemen ze dat resoneren. Soms ‘resoneert’ het, soms niet.

Op het moment dat de frequenties zich op elkaar afstemmen, als het resoneert, kan er transformatie van energie en informatie plaatsvinden tussen de twee systemen. Dan kan de energie zich omvormen, afstemmen op elkaar, voeden, helen, kennis en informatie uitwisselen, het bewustzijn vergroten. Dit wordt ook weleens de staat van flow genoemd, waarin alles stroomt, waar inzichten verkregen worden, creativiteit loskomt en genezing kan plaatsvinden.

De Schumann resonantie en gezondheid

Wij leven als mens dus in het energieveld van de aarde met ons eigen energieveld om ons heen. Afstemming op dit veld, dat betekent het synchroniseren van onze hersen- en hartgolven met de frequentie van de aarde, brengt onder andere het zenuwstelsel en de hartspier tot rust, het activeert je zelfgenezend vermogen waardoor genezing kan plaatsvinden, het brengt onze linker- en rechterhersenhelft in balans en het beschermt je tegen schadelijke frequenties, zoals straling. Je raakt meer verbonden met jezelf, je lichaam, met anderen, de natuur, de aarde. Daarnaast raak je door het synchroniseren met de Schumann resonantie niet alleen meer met de aarde verbonden, maar ook met het collectief bewustzijn en het hele universum. De hartslag van de aarde is onze motor, onze levensenergie.

Alles wat leeft is gevoelig voor het magnetisch veld van de aarde. Dieren synchroniseren van nature met dit veld en halen daar hun informatie uit. Van nature synchroniseren onze hersengolven en ons hartritme ook met de hartslag van de aarde. Door de vele ontwikkelingen in onze tijd, gaat dit echter niet altijd vanzelf. Met name de rust, maar ook de kennis van wie je zelf bent, het contact met de aarde en de kennis ermee te kunnen verbinden is naar de achtergrond gezakt. Het is ons doorgaans niet geleerd en het komt niet terug in het onderwijs of de zorg. Daarbij zijn er veel elektromagnetische velden op aarde bijgekomen waardoor het voelen van je verbondenheid met de natuur en het universum niet altijd meer vanzelfsprekend is.

Maar het kan wel weer vanzelfsprekend worden. Het is tijd om weer te herontdekken wat de aarde, de natuur, jouw systeem en het universum allemaal te bieden hebben. ‘De aarde schijnt te weten wat iemand met klachten nodig heeft’, zegt één van de onderzoekers van Earthing in The Grounded, een prachtige film over de genezende kracht van de aarde:

Wederzijdse uitwisseling

Bij synchronisatie van energievelden vindt wederzijdse uitwisseling plaats. Wij ontvangen dus niet alleen, maar zenden ook uit, naar andere mensen, dieren, planten en de aarde. Wij ontvangen van en beïnvloeden dus ook het grote energieveld. Deze video laat heel mooi zien hoe we allemaal met elkaar en met alles om ons heen verbonden zijn:

Hoe stem je je af op de Schumann resonantie?

Maak gebruik van de helende kracht van de aarde en de kosmos! Alles is aanwezig, de frequentie van de aarde is er, jouw energielichaam is er. Het enige wat nodig is de verbinding. Hier kun je bewust voor kiezen:

  1. Rust is de basis.
  2. Ben bewust van wie je bent, je bent meer dan lichaam, je bent energieveld. Met dit veld kun je je verbinden met de kracht van de aarde en de kosmos.
  3. Ben bewust van dat je je altijd en overal bevindt in een energieveld, waarin altijd gezonden en ontvangen wordt en waar je je altijd bewust mee kunt verbinden.
  4. Neem de verantwoordelijkheid voor jouw eigen energie. Ben bewust van wat jij het grote energieveld instuurt met je gedachten, emoties, je houding en verwachtingen en wat je ontvangt.
  5. Richt je aandacht op je energieveld. Het helpt om hiervoor een rustige plek op te zoeken en je voeten op de grond te plaatsen. Door je aandacht te verleggen naar je ademhaling en je lichaam, het voelen van je voeten op de grond, kunnen je gedachten rustiger worden. Loop dan je energieveld langs. Laat de energie vanuit de aarde door je voeten naar boven door je lichaam en alle chakra’s stromen. Hierdoor kunnen eventuele blokkades in de energiestroom oplossen. Je hoeft niet te kunnen visualiseren of paranormaal begaafd te zijn, iedereen kan dit. Focus je op een gebied, zeg je intentie in je hoofd en de energie zal zijn werk doen. Energie volgt intentie, dus als jij je intentie ergens op richt (bijvoorbeeld het goed door laten stromen van een chakra), zal de energie volgen.  Op de website van Schumann Instituut Nederland vind je een verkorte oefening. Daar kun je ook terecht voor de volledige cursus Schumann Resonantie waarin je uitgebreide achtergrondinformatie krijgt en leert je te verbinden met de frequentie van de aarde.

Het maakt niet uit hoe je het wilt noemen, Schumann resonantie-integratie, een meditatie- of Kundalini-oefening, coherentie, verbinden met Qi en zo zijn er nog veel meer termen die verbinding met de levensenergie kunnen beschrijven, het gaat erom dat je leert je systeem te verbinden zodat er uitwisseling kan plaatsvinden.

Door er bewust mee bezig te zijn, leert je bewustzijn als het ware een nieuwe staat van zijn. Het bewust worden is de eerste stap, daarna wordt het je bewustzijn en ga je vanuit je continue verbondenheid voelen en handelen. Alles en iedereen is met elkaar verbonden.

Naast het doen van deze oefening helpt het ook om ervoor te zorgen dat je zo vaak mogelijk goed verbonden bent met de aarde en de natuur. Ga de natuur in, loop op blote voeten in het zand, ga in het gras liggen en adem bewust af en toe frisse lucht in. Zoek vaak de rust op. In rust is het makkelijker je gedachten los te laten en gewoon te zijn. Ga van hoofd naar hart.

Alles wat je aandacht geeft, groeit, ben daar bewust van in alles wat je doet én denkt. Vermijd bewust negatieve gedachten en woorden. Alles in het universum trilt, heeft een frequentie, ook gedachten en woorden. Negativiteit haalt je trilling/energie omlaag. Richt je energie op positieve zaken, verbeteringen, oplossingen en perspectief.

Blijf beseffen dat je controle hebt over je gedachten. Kies ervoor om gedachten die je op dat moment niets toevoegen weg te sturen door je aandacht te verleggen.

Iedereen wordt weleens meegesleept in de waan van de dag. Doorbreek dit bewust door jezelf te herinneren aan de energievelden en het goed doorstromen van energieën door al je chakra’s te openen. Je bent immens krachtig, je lichaam en het zelfgenezend vermogen ook. Alles is aanwezig, het is een kwestie van je aandacht verleggen en oefenen. Herinner jezelf daar vaak aan.

Bron: Hulplijnonline.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *