In première: Documentaire 'Ans en het Universum' (Ans Hoornweg)

Via deze weg willen we jullie laten weten dat Ans haar documentaire ‘Ans en het universum’ in première gaat op 26 januari 2024.

Zoals jullie misschien weten werd Ans in haar laatste Aardse jaren gefilmd voor een documentaire. Deze is inmiddels klaar, en onlangs kregen we het fantastische nieuws dat deze documentaire officieel is geselecteerd voor de IFFR 2024 in Rotterdam!!
De première van Ans’ docu is op vrijdag 26 januari, en de makers (Noëlle Ingeveldt en Jurriaan v. Berkel) zouden het fantastisch vinden als daar haar dierbare familie, vrienden en blog lezers bij aanwezig willen zijn.
Het lijkt mij ook een mooie gelegenheid dat jullie, als trouwe ‘volgers’ van Ans, elkaar bij die première kunnen ontmoeten en spreken, als een soort van reünie. Dus wil je bij de première in Rotterdam zijn …… blokkeer dan alvast 26 januari in je agenda.
 
Ans en het Universum

In 2022 overleed Ans Hoornweg op 80-jarige leeftijd. Ze was een vrouw met een buitengewoon verhaal – voor anderen dan, voor Ans was het de normaalste zaak van de wereld. Ze kwam meermaals op tv als medium dat met buitenaardse wezens kon communiceren.
In Ans en het Universum vertelt ze voor de laatste keer over haar ‘uittredingen’, haar bezoekjes aan andere planeten, maar ook over haar mediaoptredens en de manier waarop ze soms voor gek werd verklaard. Voor Ans bestaat er geen enkele twijfel: aliens zijn overal en we zijn langzaam op weg naar een nieuwe tijd waarin de huidige gendernormen niet meer van toepassing zijn.

Documentairemakers Berkveldt (Noëlle Ingeveldt en Juriaan van Berkel) hebben een integer testament gemaakt van een vrouw met een buitengewoon levensverhaal, opgenomen tussen de talrijke poppen die Ans zelf van haar buitenaardse vrienden maakte.

– Christiaan Boesenach

 

  • De première van Ans’ docu is vrijdagmiddag 26 januari om 13:00 uur in Bios LantarenVenster in Rotterdam (Otto
    Reuchlinweg 996)
  • 2e vertoning is ook op 26 januari, ‘s avonds om 18:45 uur in LantarenVenster
  • 3e vertoning is op maandag 29 januari om 21:00 uur in Cinerama/Rotterdam

De kaartverkoop start online op 12 januari om 20:00 uur via IFFR.com.
Tickets zijn ook op de dag zelf in de bios te koop (en het is free seating).

Op de site van LantarenVenster heb ik gezien dat er een restaurantje bij de bios is, dus na afloop kan je daar evt. nog napraten onder het genot van een hapje en/of drankje.

Ikzelf ga vrijdagmiddag naar de première, en met mij Arjan (die prachtige tekeningen heeft gemaakt van Lobob en Ans’ poppen) en denkelijk ook Merlinde (die Ans’ filmpjes maakte en haar Facebook beheert).

Het zou fijn zijn als jullie ook naar de première kunnen komen. Veel kijkplezier, lieve groet en hopelijk tot ziens op 26 januari.

Hieronder kan je de trailer van Ans’ documentaire bekijken.
Anja 🦋

P.s. de laatste foto, die gemaakt is op de laatste ‘draaidag’, zien jullie Ans samen met de makers van de documentaire, Noëlle Ingeveldt en Jurriaan v. Berkel

 

Meer informatie over Ans haar werk vind je op haar website.

Video afspelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *