zelfliefde bewustzijn

Ik hou van mij!

Het is een beetje raar dat er zoveel ego in alle mensen te zien is en dat we, als het er op aan komt, toch maar zo bar weinig van onszelf houden. Dit is toch het begin van alles. Vanuit onze liefde voor onszelf kunnen we zoveel moois laten zien. En al dat moois kan vanuit “de buitenwereld” weer reflecteren op ons! Daarvoor is het wel noodzakelijk dat we die liefde vanuit de buitenwereld én onszelf kunnen ontvangen. Dit is voor veel mensen heel moeilijk.

We hebben geleerd om te geven, onze tijd, energie, geld, ons leven zelfs. Alles voor de samenleving. Want we zijn onszelf wel bewust dat we allemaal een schakeltje zijn in de ketting die onze samenleving vormt.

We passen onszelf zo goed mogelijk aan om deze ketting intact te houden. We zijn onszelf minder bewust dat we juist dit schakeltje wat we zijn, zelf goed dienen te onderhouden. We kunnen alleen onszelf veranderen, alleen onszelf verder ontwikkelen. Niemand anders kan dit voor ons doen. We hebben altijd geleerd, al eeuwen lang, dat het niet belangrijk is hoe het gevoelsmatig met jezelf gaat, het gaat er om hoe de maatschappij je ziet, of je wel voldoet aan alle gestelde eisen. Eerlijk gezegd is er geen mens die werkelijk voldoet aan de gestelde eisen, iedereen past zich aan op zijn of haar manier. Iedereen draagt een masker.

Geluk zit in betere relatie met jezelf

Iedereen is op zoek naar die ene substantie en we zoeken overal behalve in onszelf. We houden rekening met alles en iedereen om ons heen. Helaas nemen we weinig tijd om na te denken wat we zelf goed vinden en graag willen, het maatschappelijk belang gaat voor. Daarom heeft iedereen op de één of andere manier last van stress. We leven niet zelf, we worden geleefd! En daarbij wordt de meest belangrijke persoon in ons leven vergeten, wijzelf! Weinig mensen schijnen te beseffen dat we altijd iets blijven missen in het leven wanneer we onszelf blijven vergeten.

Het enige wat ons direct gelukkiger kan maken, is een betere relatie met onszelf! Want de liefde die je voor jezelf hebt, zal als een olievlek ook een effect hebben op de wereld om je heen. Je zult meer stralen en vrolijk zijn, je zult voldoende rust en tijd nemen om met je interesses bezig te zijn en jezelf op deze manier meer te ontwikkelen. Je zult geen dingen meer doen omdat mensen dat van je verwachten, maar je zult dingen doen omdat je dat van jezelf verwacht. Je zult niet tegen de stroom ingaan maar juist met de stroom mee, met de stroom van het leven. Je zult er op jouw persoonlijke manier uiting aan geven.

Mensen zullen je juist hierom waarderen. Om je eerlijkheid en originaliteit. Zij die zich anders voordoen dan ze zijn zullen vroeger of later toch toe moeten geven aan zichzelf dat het leven om andere dingen draait dan slechts maatschappelijk succes. Het is alleen zo jammer als men daar pas achter komt als men met pensioen gaat of erger, op het sterfbed. Juist als je jong bent of op middelbare leeftijd, kun je nog echt zoden aan de dijk zetten. Voor jezelf maar zeker ook om anderen te inspireren. Om al je opgedane ervaringen en kennis door te kunnen geven aan volgende generaties. Maar ook om simpelweg alles uit het leven te halen wat er in zit!

We zijn perfect zoals we zijn

Om alles uit jezelf te halen wat er in zit. Te ontdekken dat er veel meer in je zit dan je ooit voor mogelijk hield. Om te merken dat, wanneer je meer rekening houdt met je eigen behoeften en wensen, je bergen kunt verzetten op een soepele manier. Om te zien dat het leven met je meewerkt als jij met jezelf meewerkt. We kunnen onszelf vergeven voor alles wat we anderen en onszelf aangedaan hebben. Want alles is met een reden zo gegaan. We zijn hier om te leren en we leren als mens nou eenmaal het meest van de pijnlijke momenten in het leven. Maar dat wil dus niet zeggen dat dit slecht is en we geen pijn mogen voelen. Als we onszelf maar bewust zijn dat alles perfect is zoals het is omdat het een doel dient.

In dit licht bezien zijn wij dus ook allemaal perfect, precies zoals we zijn. We doen allemaal ons best om zoveel mogelijk inzicht te verkrijgen, zoveel mogelijk te leren over het leven en onszelf. Om zo goed mogelijk met elkaar om te gaan. De mensen om ons heen en de planeet waarop we leven bieden ons een perfect oefenterrein. Dat is eigenlijk wat we hier doen, het leven zo goed mogelijk beoefenen in deze “derde dimensie”. In dit trillingsveld waar we te maken hebben met dualiteit. Want het leven is eeuwig en de dood scheidt ons slechts van de diverse trillingsvelden waarin we kunnen leren.

Als men in staat is op deze manier naar de gebeurtenissen in het leven en zichzelf te kijken, wordt het leven een stuk gemakkelijker. De druk valt weg, de druk van het moeten presteren en vooral de druk van het niet mogen falen. Want wanneer je weet dat je slechts aan het oefenen bent nu en dat wanneer je de mogelijkheden van dit leven onder de knie hebt. je doorgaat naar een volgend level. Een andere dimensie ofwel trillingsveld met weer heel nieuwe mogelijkheden. En daar start je weer gewoon bij het begin om jezelf ook hier verder te ontwikkelen.

Met dit idee in het achterhoofd, maakt het ook veel minder uit wat andere mensen nu van je denken. Iedereen staat op een eigen punt in de evolutie en daarom heeft het weinig zin te oordelen over anderen, zelfs oordelen over jezelf heeft geen zin. Het is zoals het is. Daarom kun je jezelf maar het best bezig houden met dingen die je zelf belangrijk acht en dingen die je interesse hebben. Dat wat je goed kunt, want het gaat om je eigen ontwikkeling. De liefde die zelfs verdrieverdubbelt wanneer je het deelt met jezelf én anderen!

Universe is magic and love is the key

Team Anton Teuben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *