Heart Earth

Een fijne eindejaarsgedachte

Het jaar loopt ten einde en de jaarwisseling staat vlak voor de deur. Er gebeurt momenteel erg veel op en met onze planeet. Wanneer we de filmpjes bekijken die de media in diverse landen laten zien met betrekking tot bijvoorbeeld de absurde weersomstandigheden, de diverse aardbevingen en vulkaanuitbarstingen dan kunnen we zeker stellen dat dit een zeer stormachtige tijd is. En dan is er nog de politiek en economie wereldwijd waar diezelfde stormen de kop op lijken te steken.

Wanneer je wat minder positief bent ingesteld, zie je de wereld momenteel in een complete staat van chaos direct op de ondergang afstevenen. Wanneer je positief bent ingesteld, kun je dat anders zien. Want laten we wel zijn, het draait allemaal om hoe je de dingen ziet, is je glas halfvol of halfleeg. Misschien kan het proces van verandering niet anders gaan dan door chaos. Kijk naar hoe het bewustwordingsproces bij ons mensen verloopt. Er is een gezegde, `Wanneer men spiritueel wil worden is één ding vereist: alles in het hoofd dient te worden vernietigd om iets nieuws geboren te laten worden`. De oude overtuigingen en zienswijzen moeten losgelaten worden om de nieuwe te kunnen laten ontstaan.

Bij steeds meer mensen zien we, misschien wel juist door al de waanzin die er te zien is in de wereld, het besef ontstaan dat de manier waarop we nu gewend zijn te leven wellicht niet de beste manier is. Dat het ook op een andere manier kan. Een manier waarop we met meer respect omgaan met onszelf en onze medemens. Met de natuur en de dieren. Bij steeds meer mensen zien we het besef groeien dat we zelf het besluit moeten nemen om het anders te gaan doen. Dat langer wachten op de politiek, of wie dan ook, geen zin heeft. Wij zullen zelf ons denken en handelen moeten veranderen, want niemand kan het voor ons doen. Het mooie is wel dat wanneer wij zelf veranderen, onze omgeving met ons mee verandert.

De contacten met mensen om ons heen zijn aan het veranderen. Je trekt natuurlijk altijd de personen aan die bij je passen maar in deze tijd lijkt dat nog duidelijker te gebeuren. Alles komt samen. En hoewel we steeds beter gaan samenwerken zien we tegelijk steeds duidelijker ons eigen aspect in het geheel. Het mes snijdt aan beide zijden. We kunnen niets anders dan onze eigen bijdrage leveren. We kunnen niet langer blind en zonder te vragen doen wat ons gevraagd wordt. We hebben allemaal onze eigen talenten en het wordt hoog tijd dat we die gaan inzetten en ook gaan verdiepen. Dat we nog beter worden in datgene waar we al best goed in zijn, datgene wat we ook leuk vinden want dat gaat hand in hand.

De hele wereld wacht op het moment dat wij onze talenten gaan benutten. Want je bent hier op Aarde met een reden. Je bent geboren met een talent wat alleen jij hebt en wat je slechts op jouw eigen manier kunt laten zien. Het is een fijne gewaarwording dat steeds meer mensen zich hiervan bewust worden. Dat het belangrijk is dat we plezier hebben in de dingen die we doen en dat we onszelf wat tijd gunnen om onze talenten te ontdekken en verder te verdiepen. We worden ons meer bewust dat altijd bezig zijn met geld verdienen ons eigenlijk geen voldoening geeft. Al het gehaast, want tijd is geld, heeft uiteindelijk niet zo veel zin. Rust is de basis van de creatie.

Deze stormachtige tijd kunnen we zien als de storm voor de stilte. De ballon van waanzin kan maar tot beperkte grootte worden opgeblazen, voor hij uiteen spat. Laten we daarom de laatste dagen van dit jaar hier eens bij stil staan en onze rust nemen. Laten we stil staan bij datgene wat we belangrijk vinden in het leven. Om volgend jaar hier meer aandacht aan te kunnen besteden. Als we dit allemaal doen, zal de wereld er volgend jaar al heel anders uit zien! Moge 2016 het jaar zijn van de eerste stap naar vrede en de mogelijkheden van ons als mensheid aan het licht brengen.

Team Anton Teuben wenst iedereen een heel gelukkig en verrassend 2016 toe!

Universe is magic and love is the key

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *