De Outsiders: gekkies of gewoon eens kijken wat we er aan kunnen hebben?

In De Outsiders gaat Tim den Besten op zoek naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Zo ontmoet hij een man die bij gebrek aan vertrouwen in de gezondheidszorg zijn heil zoekt in de helende kracht van de natuur en gaat hij jagen met een dierenrechtenactivist die de bio-industrie schuwt.

 

Onze maatschappij kijkt vaak maar een beetje gek aan tegen mensen met andere opvattingen. Soms zien de dingen die ‘wij als maatschappij’ niet snappen of niet ‘gewoon’ vinden er ook wel een beetje vreemd uit. Onze maatschappij veroordeelt die andere opvatting dan heel snel. Mensen worden weggezet als zweverige gekkies, of complotdenkers terwijl we die andere opvattingen ook met een open mind kunnen benaderen.  Vaak hebben mensen met andere opvattingen veel dieper nagedacht over thema’s als voedsel, gezondheid, energie, geluk. Ze zoeken hun eigen weg daarin. Of een weg die buiten de gangbare en wetenschappelijke paden ligt.

In het programma De Outsiders ontmoet Tim den Besten mensen die buiten deze gangbare paden treden.  In welke mate heeft voedsel een geneeskrachtige of helende werking op het lichaam? Kun je ziektes voorkomen en beter worden door de goede kruiden te gebruiken? Kun je depressies, burn outs en andere geestelijke klachten uitdrijven door meditatie en het uitdrijven van negatieve energie? Hoe richt je je leven in als je last hebt van elektromagnetische straling?

Big Pharma en Big Tech

Aan de ene kant heeft onze westerse maatschappij een enorme Big Pharma en Big Tech opgericht  om al dit soort ziektes via een ‘wetenschappelijke methode’ de wereld uit te helpen. Voor veel mensen werkt dit ook goed en denkt de massa daar nauwelijks meer bij na. De medische wereld kan ook meer en kan ook steeds betere methodes ontwikkelen om ernstige en minder ernstige ziekten te bestrijden. Van aids en kanker gaan we nu niet per se meer dood. Hoofdpijn kun je verlichten met een pilletje. Voor andere mensen werkt dit niet en is Big Pharma teveel gericht op het bestrijden van de symptomen en geld verdienen in plaats van het voorkomen van ziektes. Bovendien bestrijd je ziektes via zeer chemische middelen, wat enorm schadelijke effecten en bijwerkingen kan hebben op het lichaam.

We zouden daarom best wel met een wat meer open-mind mogen kijken naar alternatieve manieren om ziektes te voorkomen. Wetenschap en de medische wereld heeft ons echt wel verder gebracht. We profiteren van nieuwe technologie, vooruitgang en innovatieve middelen die het leven verrijken. Maar we moeten ook vragen blijven stellen over de negatieve effecten van technologie en Big Pharma en kijken naar alternatieven buiten de gangbare paden. We zouden best wat meer vragen mogen stellen over de effecten van straling op het lichaam. Zeker nu Big Government en Big Tech 5G aan het uitrollen zijn. We schrijven enorm veel over gezond voedsel voor het lichaam, maar door de tegenstrijdige berichten van de voedselindustrie weet niemand nu precies wat dat is. Wat voor energie er nu door en om ons lichaam, de aarde en het heelal stroomt, wordt maar beperkt onderzocht door natuurkundigen en astronomen, maar wat dat nu precies doet en wat dat is, is nauwelijks bekend.

Onderzoekende geest verloren

We zijn de onderzoekende geest wat verloren, nemen te veel klakkeloos aan en missen alternatieve manieren die ons leven kunnen verrijken. Ook al kijken we daar misschien een beetje raar tegenaan. Maar dat deed de mainstream (katholieke kerk) ook toen Galileo Galilei beweerde dat de zon niet om de aarde draaide, maar de aarde om de zon.

Tim den Besten laat in de Outsiders de beweegredenen zien van mensen die buiten deze begaande paden treden. Het zijn mensen die het geloof in mainstream oplossingen hebben verloren en hun eigen weg bewandelen. Soms lijkt dat erg ver te gaan en is het de vraag of het echt werkt. Aan de andere kant kan het fysiek en mentaal een aanvullende methode zijn op de gangbare medische wereld die minder chemische schade aanricht dan Big Pharma en Big Tech. Een ruime en ontdekkende geest leidt tot vooruitgang, nieuwe ideeën en kunnen mensen helpen die met de huidige techniek vaak aan de kant staan of voor gek worden verklaard. De huidige wetenschap is daarin nog vaak erg beperkt en selectief en zou wat mij betreft meer oriënterend en exploratief mogen zijn. Laten we die andere vormen en effecten van energie door ons lichaam eens beter onderzoeken en kijken hoe dat ons leven kan verrijken.

Schumann Resonantie

In de jaren ’50 ontdekte Professor W.O. Schumann van de Technische Universiteit München dat er elektromagnetische staande golven in de atmosfeer zijn, gevormd in de holle laag tussen het oppervlak van de aarde en de ionosfeer.

Dit kwam tot stand doordat Schumann zijn studenten onderwees over de fysica van elektriciteit. Tijdens een les over condensatoren vroeg hij hen om de frequentie te berekenen tussen de binnenste en buitenste bal, dus de aarde en de ionosfeer laag. Ze kwamen uit op een getal van 10Hz.

Dit werd bevestigd in 1954 toen metingen van Schumann en König resonanties aantoonden en uitkwamen bij één van de belangrijkste frequenties n.l. van 7,83 Hz.

In de jaren daaropvolgend hebben verschillende onderzoekers de “Schumann Resonantie” wereldwijd onderzocht en een aantal eigenschappen en kenmerken zijn inmiddels vastgesteld.

Invloed Schumann Resonantie op welbevinden van de mens

Een groot deel van dit onderzoek is verdwenen uit de wetenschappelijke literatuur. Dat is jammer want het bestaan van de Schumann Resonantie en de effecten van elektromagnetische straling kan een groot effect hebben op het welbevinden van mensen en onze maatschappij. Denk daarbij aan burnouts, depressies, migraine, diverse gezondheidsklachten en het niet goed kunnen aarden in de samenleving en je innerlijke zelf. Of het begrijpen en herkennen van de Schumann Resonantie voor iedereen een oplossing is, is de vraag. Maar we zouden de effecten en mogelijkheden misschien wel beter kunnen onderzoeken om het welbevinden van mensen te vergroten. Zeker nu de komst van nieuwe technologie zoals 5G en de Internet of Things verder uitgerold gaan worden en een grote impact hebben op het leven van mensen.

 

Via onderstaande linken kun je meer lezen over de Schumann Resonatie en de effecten van straling:
https://www.bureaustralingmeten.nl/wat-is-de-schumann-resonantie/
https://leonvanrijswijk.nl/schumann-resonantie/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Schumannresonantie
https://www.antonteuben.nl/2014/03/13/het-stimuleren-van-zelfherstel-door-de-schumann-resonantie/

Universe is magic and love is the key

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *