Angst: wat kun je er tegen doen?

De wereld en de gebeurtenissen die er plaatsvinden veroorzaken bij veel mensen angstgevoelens. Veel mensen vragen zich af of er iets te doen is aan het steeds maar weer angstig worden vanwege de gebeurtenissen waarmee ze worden geconfronteerd. Het lijkt wel of we in een cyclus van angst veroorzakende feiten of mogelijkheden zitten. Toch is er iets te doen tegen deze angstgevoelens.

Allereerst moeten we ons realiseren dat gedachten en gevoelens energie zijn, die onze realiteit kunnen (en vaak zullen) beïnvloeden. Dit wordt wel de Wet van Aantrekking genoemd.

Wanneer we dus in plaats van aandacht schenken aan berichten die angst kunnen opwekken, alleen nog maar  de gebeurtenis waarnemen, gaat er geen energie naar de manifestatie ervan. Dat geldt voor wereldgebeurtenissen, maar ook voor gebeurtenissen binnen je persoonlijke sfeer.

Als je bang bent je partner, baan of wat dan ook te verliezen, een ongeluk te krijgen of iets anders vervelends mee te maken, geef je daardoor juist energie aan datgene wat je niet wenselijk acht.

De Wet van Aantrekking is echter onverbiddelijk, dus stap uit die angst. Probeer liever de veel krachtiger energie van Liefde te sturen naar een voor jou ongewenste situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *