VPRO was op bezoek in Winsum (Universal Village) – uitzending 1 oktober 2020

Nadat Winsum als mooiste dorp van Nederland werd gekozen, zal het dorp wederom weer onder de aandacht komen door de bijzondere gebeurtenissen en historie van Noord Groningen. Aanstaande donderdag worden bij de VPRO bij het programma “de Outsiders” (Insiders zou beter passen) om 21.45 uur op NPO3 de ontdekkingen die Anton Teuben als meldpunt en klokkenluider heeft gedaan, uitgezonden.

De eerste opnamen zijn in een ontspannende sfeer en met een fijn team gemaakt alvorens de lockdown en in juni toen het weer mogelijk was. Uiteraard zijn wij nieuwsgierig wat er uit de uren voor de camera’s is geselecteerd. Ik vond wel dat ik veel in de lucht moest kijken, maar ik dacht, laat ik het maar doen om mensen te attenderen om het vaker te doen en ook te ontdekken dat er meer rondvliegt wat door steeds meer mensen wordt gezien. Wat ik ook vrijwel zeker weet, is dat met deze uitzending weer vele mensen uit hun isolement kunnen worden bevrijd die jaren hun mond hebben gehouden over wat ze hebben meegemaakt. Geheimen zijn er niet meer en velen ontdekken nu wat ons honderden jaren is onthouden.

Universe is magic and love the key

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *