Het stimuleren van zelfherstel door de Schumann-resonantie

Er zijn aanwijzingen dat de Schumann-resonantie, een elektromagnetische trilling in de atmosfeer, een rol speelt bij genezing en gezondheid. Hieronder het bewijsmateriaal en de verklaringen.

De pijnappelklier is gevoelig voor elektromagnetische velden in het ELF-bereik (extreem lage frequentie, 1-100 Hz).

De gezondheid van de mens is intens verbonden met de natuurlijke elektromagnetische trillingen in ons milieu. Dit gaat nog verder dan de pijnappelklier.

Entrainment

Sinds de vroege jaren zeventig worden EEG’s bestudeerd van meditatiebeoefenaars, remote viewers (helderzienden) en energie-therapeuten, om te zien of hun hersengolven samenhangen met hun bijzondere staat van bewustzijn. Een gemeenschappelijk verschijnsel dat men ontdekte was dat deze mensen, terwijl ze bezig waren met hun activiteit, hersengolven produceerden op de grens tussen het alfa- en thèta-bereik, 7,0-8,0 Hz, ook wel ‘trage alfa-golven’ genoemd.

Het bleek dat hun hersengolven, in hun veranderde staat van bewustzijn, geregeld in de pas ging lopen, dat wil zeggen: gelijk werden in fase en frequentie aan de basisfrequentie (7,8 Hz) van de Schumann-resonantie, ondanks het feit dat deze voortdurende fluctueert met maximaal 0,5 Hz. De frequentie werd gewoon gevolgd door de hersengolven.

Hieruit concludeerde men dat onze hersenen ‘entrainment’ door de Schumann-resonantie ondergaan: ze gaan ermee in de pas lopen. Het feit dat dit af en aan gebeurt, wordt verklaard met de zogenaamde ‘vrije loop-perioden’ of ‘stille fasen’ van ons brein.

Van binnenuit wordt het alfa-ritme van de hersenen aangedreven voor perioden van 1,5 tot 28 seconden door elektrische signalen van 6 tot 10 Hz die komen vanuit groepen (kernen) hersencellen in de thalamus (een gebied gelegen in de hersenstam, diep in ons brein), waarvan de uitlopers reiken tot in de hersenschors, de buitenlaag van onze hersenen.

Zelfgenezing

Tussen deze perioden zijn pauzes van 2 tot 20 seconden, die de ‘vrije loop-perioden’ of ‘stille fasen’ genoemd worden. Tijdens deze vrije loop-perioden, wanneer de hersenen even niet onder invloed staan van de thalamus-kernen, kunnen ze mee gaan trillen met de Schumann-resonantie. De thalamus-kernen produceren elektrische golftreintjes van 6-10 Hz gedurende perioden van 1 tot 3 seconden, wat tot 28 seconden door kan gaan.

Tijdens innerlijke ontspanningssessies ter bevordering van iemands zelfherstel (zelfgenezing), wordt ook vaak een entrainment van de hersengolven (EEG) door het hartritme (ECG) geconstateerd. In feite neemt dan het (in het hoofd) zestig keer sterkere elektrische veld van het hart dat van de hersenen mee in zijn ritme.

‘Entrainment’ is te vergelijken met wat er gebeurt als twee slingerklokken aan één muur hangen. Ze zijn dus met elkaar verbonden door deze muur. Als ze pas opgehangen zijn, tikken ze in een verschillend ritme, maar na verloop van tijd tikken ze in hetzelfde ritme, doordat de krachtigste klok zijn ritme oplegt aan de zwakkere, zijn energie overdragend via de muur.

In een levend organisme zijn de elektromagnetische trillingsbronnen, zoals hart en hersenen, aan elkaar gekoppeld, waardoor entrainment mogelijk is. Dit is een vorm van resonantie, die de trillingsbronnen samen energie bespaart.

Er zijn ook metingen gedaan aan de elektromagnetische velden die uitgezonden worden door het lichaam, zoals aan de handen van energie-therapeuten terwijl zij een behandeling geven, bijvoorbeeld door hand-oplegging of ‘instraling’ op enkele centimeters of decimeters afstand van de patiënt. Ook hier werden dezelfde laagfrequente golven en golfpatronen geregistreerd als in hun EEG en in de Schumann resonantie.

Om één en ander samen te vatten: in bovengenoemde ontdekkingen lijkt het erop dat er iets in de handen van de therapeut geactiveerd wordt als hij/zij zich ontspant en door deze ontspanning zijn/haar EEG in staat stelt om het ritme aan te nemen van de basisfrequentie van de Schumann-resonantie. Dit blijkt gepaard te gaan met een toegenomen vermogen tot zelfherstel bij de persoon die op dat moment onder behandeling is en ook bij de therapeut zelf.

Synchronisatie

Tot nu toe heeft de auteur geen literatuur kunnen vinden die aantoonde dat deze relaties er niet waren. Het woord ‘zelfherstel’ heeft betrekking op het volgende proces: zolang als het leeft, zal een organisme ernaar streven zijn interne balans op het gebied van stofwisseling, intactheid van weefsel, etc. in stand te houden. Zodra deze balans wordt verstoord, zal het organisme proberen deze te herstellen. Dit wordt ‘homeostase’ genoemd.

Het organisme wordt ziek wanneer er sneller schade aangericht wordt, dan het kan herstellen. Als de beschadiging op tijd stopt, kan het organisme zich nog herstellen. Als de balans van het organisme tot voorbij een zeker punt verstoord raakt, kan een ziekte ontstaan, die in de ernstigste gevallen fataal afloopt. Als het zelfherstelvermogen van een organisme gestimuleerd wordt, kan dit leiden tot een sneller en effectiever herstel van zijn interne balans.

Het lijkt erop dat het menselijk lichaam zich kan afstemmen op de elektromagnetische golven van de Schumann-resonantie in de atmosfeer. Volgens de in de literatuur aangetroffen modellen worden deze trillingen ontvangen en versterkt door diverse nano-structuren in en rond de hersenen.

Dit maakt synchronisatie van de hersengolven met de Schumann-resonantie mogelijk in de perioden dat deze niet worden aangedreven door de thalamus-kernen. Door geleiding van deze golfvormen door het hele lichaam via het perineurale systeem, komen ze ter beschikking aan het hele lichaam en stimuleren ze zelfherstel.

Als de vermoede correlatie tussen de Schumann-resonantie en zelfherstel klopt, moet het in principe mogelijk zijn om zelfherstel te stimuleren door biofeedbeck training van hersengolf-synchronisatie met de Schumann-resonantie.

Er wordt voorgesteld een biofeedback systeem te ontwikkelen voor de training van hersengolven-synchronisatie met de Schumann-resonantie, om zelfherstel te bevorderen, als ondersteunend middel in een breed terrein van de geneeskunde.

Door biologe dr. S. Bosman.

Lees hier het gehele artikel Het stimuleren van zelfherstel door de Schumann-resonantie:

Het stimuleren van zelfherstel door de Schumann resonantie – S. Bosman


(Download)

Lees hier meer over de cursus Schumann Resonantie, de opleiding Trainer Schumann Resonantie en de agenda verzorgd door het Schumann Insitituut Nederland.

Volg hier de frequentie van de Schumann-resonantie:

Space Observing System

 

 

Getagd , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

19 reacties op Het stimuleren van zelfherstel door de Schumann-resonantie

 1. yvonjana zeggen:

  Anton, ik herstelde mezelf na een behoorlijk zwaar herseninfarct in mei 2005. De dokters die in de revalidatie zaten en nog zitten hadden dat ook niet eens door. Na anderhalve dag in het ziekenhuisbed te hebben gelegen, wat ik eigenlijk niet wilde, stond ik weer in mijn eigen kleding weer naast de kamer waar ik toen lag, op mijn bezoek te wachten. En weet je hun mond viel open van verbazing, maar nooit hebben ze mij daar na gevraagd.

  De revalidate artsen zagen me en vroegen me hoe ik dat weer kon! Die artsen hadden dus niet eens door dat ook dit met de Schumann frequentie van doen heeft. Ze vroegen hoever ik nu al weer kon lopen. Ik zie daarop het hele ‘ziekenhuis door! “Kun je ook weer traplopen?’ ‘Ja, net gedaan!’, zei ik. ‘Mag ik dat zien?’ vroegen ze mij. ‘Ja hoor!’ En liep dus met gemak de trap naar de beneden verdieping weer even af en op!. Met verwondering lieten ze mij toen maar achter bij die trap. Maar verder geen woord daarover meer.
  Van dat soort artsen, heb ik al lang mijn buik van vol!

  Ook de behandelende neuroloog, die ik nooit aan mijn bed zag en ook niet aanwezig was bij die opname, deed ook even schamper over mijn zelf-genezing, toen ik bijna een jaar later weer op zijn consult moest verschijnen in april 2006.

  • Anton zeggen:

   Dankjewel voor het delen van je verhaal Yvonjana. Er is zoveel mogelijk. Het is onze wens dat er weer verbinding mag ontstaan tussen de zorg en de Schumann Resonantie. De Schumann resonantie kan ter ondersteuning van het genezingsproces werken. Wij werken er aan, dat iedereen (binnen en buiten de zorg) hiervan op de hoogte is. Houd onze websites en social media in de gaten. Hartelijke groet, Anton

 2. Anita zeggen:

  Ha Anton, ik heb wat boeken van Chris Thomas aangeschaft waarin hij aangeeft dat de Schumann resonantie omhoog gaat om het lichaam in staat te stellen de hele ziel (bovenbewustzijn) te bevatten. Volgens hem is de Schumann resontie nu ca 3,5 kHz. Wat zijn jouw gedachten daarover? Van 7,5 naar 3500 is nogal een sprong. De boeken zijn echter wel zeer interessant.

 3. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.

  I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 4. Hamster Care zeggen:

  For hottest information you have to go to see internet and on world-wide-web I found this web page as a finest web page
  for latest updates.

 5. arrange zeggen:

  Tһanks fօг finally writing about >Hеt stimuleren vɑn zelfherstеl door de Schumann-resonantie <Liked it!

 6. Darrel zeggen:

  Heya are uusing Wordporess for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying tto
  get started and create my own. Do you require anny htm copding knowledge to make your own blog?
  Any hel would be greatly appreciated!

  • Rob zeggen:

   Hi, we use wordpress, and there’s no need to have any knowledge of html to make your own blog. However you never know if it’ll come in handy someday.

 7. reverse phone zeggen:

  Thanks in support of sharing such a fastidious idea, paragraph is pleasant, thats why i have read
  it fully

 8. tombala zeggen:

  Hi there, after reading this amazing post i am as well delighted to share my knowledge here with
  friends.

 9. Jenna zeggen:

  Hey I know this iis off topic but I wass wondering if you knew of any widgets I could add to my blg that autoomatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let mme know if youu run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your neww updates.

 10. Jame zeggen:

  I am actually happy to glance at this weblog posts which consists
  of plenty of hepful information, thanks for providing such data.

 11. Du lich tu xu zeggen:

  hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from right here.
  I did however expertise a few technical points using this web
  site, since I experienced to reload the web site lots of
  times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am
  complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Anyway I’m adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective exciting content.
  Make sure you update this again soon.

 12. Gerardo zeggen:

  WOW just what I was searching for. Came here by searching
  for Anton Teuben

 13. Hildegarde zeggen:

  Hi, yup this paragгaph is truly nice annd I have learned lot of
  things from it гegarding blogging. thankѕ.

 14. Carine Bauwens zeggen:

  Beste, ik lees op internet dat de huidige Schumann resonantie gestegen is naar meer dan 16.5 Hz (2015) en dat wij daardoor aankijken tegen de beta golven ipv de alfa’s. klopt dit volgens uw gegevens ? Dank alvast.

 15. Harrie H. Braam zeggen:

  Beste Anton, alweer enkele jaren geleden, dat ik vaak jouw lezingen heb gevolgd in NL, maar deze website volg ik met grote belangstelling. Hoezo-waarom?
  Ik heb in oktober 2015 een ernstige hersenbloeding opgelopen op het niveau van de thalamus. Na een revalidatie in RC Het Roessingh te Enschede, ben ik zogezegd aan het narevalideren. Ik kan inmiddels weer praten en lopen, maar ben vaak erg vermoeid. Omdat ik momenteel niet de mogelijkheden heb om mij natuurgeneeskundig te laten screenen en behandelen zoek ik andere mogelijkheden. Jouw artikel en de download van biologe S. Bosman zijn misschien een aanzet tot verdere verbetering van mijn opgelopen beroerte.
  Kun jij me in contact brengen met therapeuten, die op het vlak van CVA d.m.v. Schumannresonantie wellicht kunnen helpen?

  Graag hoor ik van je.

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie

 16. Rob Brekel zeggen:

  Beste Anton,

  Het bovenstaande verhaal klopt met mijn opvatting over de frequentie overdracht van de Schumann resonantie, daar we voor 70% uit water bestaan en de membranen van onze cellen de neiging hebben om met zijn omgeving in resonantie te raken. Is het logisch dat het invloed heeft op onze cellen als ook FH signalen van GSM, UMTS, en TV – Radio signalen. Zou het een optie zijn om van de 50Hz 230 spanning een 6,25Hz signaal te maken die met een interval van een bepaalde tijd, de hoge frequenties verstoort, om zo de hersenen in de slaap periode tot rust te laten komen? Daar de Schumann resonantie nu hoger is ontstaat meer hersen activiteit tijdens de slaap, met als gevolg vermoeidheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *